Merklappenmuseum
Welkom
De Merklap
Galerij
Eigen Handwerk
Publicaties
Collectie
Bezoek Museum
Museumvrienden
Gastenboek
Hoofdpagina
Kerkstraat 61
6114 JZ DIETEREN
Gemeente Echt- Susteren
tel. 046-4492901
Email:
harverhe@ziggo.nl
Welkom op de site van ons merklappenmuseum. Sinds 1987 verzamelen mijn man en ik oude merk-, stop- en borduurlappen. In de loop der tijd is onze verzameling gegroeid tot een omvang van 500 stukken, waaronder de oudste merklap van Europa afkomstig uit 1572. Vanaf 1995 is onze collectie ondergebracht in ons huismuseum.

Op dit moment bestaat de verzameling uit een totaal van ongeveer 500 merk-, letter-, stop-, pronk- en borduurlappen. De lappen zijn afkomstig uit diverse landen, zoals Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, ItaliŽ, Denemarken, Hongarije en Zwitserland. Daarnaast is er een kleine verzameling antieke kanten aanwezig, die op verzoek te bezichtigen is.

Naast deze verzameling handwerken is er een groot aantal handwerk- en patroonboeken aanwezig, waaronder antieke patroonboekjes van onder andere DMC en Sajou.

Tevens zijn we in het bezit van een groot gedeelte van de bibliotheekboeken van het voormalige merklappenmuseum "Hoeve de Waerd" uit Sint OdiliŽnberg.

Hopelijk biedt deze site u voldoende informatie over het museum en de inhoud ervan. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen via onderstaand e-mail adres.

Met vriendelijke groet,
Har en MariŽtte Verheggen-Penders
E-mail: harverhe@ziggo.nl